Ingredients (per sis persones)
un garrí de tres o quatre kilos
100 grs. de llard de porc
sal
pebre negre
aigua
julivert
4 dens d'all
Preparació
S'obre el garrí per l'espinada, des de el cap a la cua s'adoba amb la sal i pebre, en una font o platèra que pugui anar al forn es col-loquen uns pals de llorer perquè el garrí no toqui el fons, es posa un quart de litre d'aigua i es posa el garrì amb la part de la pell cap avall, se li posan uns trosets de llard de porc que després junt amb el suc que va caient a l'aigua ens serveix per regar-lo.
Es fica al forn que estarà ja calent a uns 130 o 140 graus i es mante així durant una hora i quart apro-ximadament, desprès de aquest temps i amb cura de no trencar-lo se li dona la volta amb la pell cap amunt ( perquè no es cremin les orelles es cobreixen amb paper d'alumini així com la cua) i es torna
a posar al forn, ara el forn una mica més fort, quan es comença a enrossir cal donarli picossades amb una forquillaperquè deixi anar suc i untar-ho amb llarc i al mateix temps es va posant suc del que hi ha a la platèra, el garrí a de sortir cruixent.
Opcional.- en un morter es tritura les dens d'all i el julivert i junt amb una mica de suc de la platèra
se li posa per sobre a l'hora de portar-lo a taula.
I BON PROFIT
aixi ho faré
ResponEliminamerci
pitu