divendres, 24 d’abril del 2009

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

INGREDIENTS

10 litres de aigua
1/2 pollastre
1/4 de gallina
1 os de vedella
1 os de espinada
1 os de pernil fresc
200 gr. de vedella ( conill)
200 gr. de orella o cua de porc
100 gr. de cansalada
1 botifarra negra Catalana
1 botifarra crua
250 gr. cigrons remullats (si es posen cuits 1/2 Kg.)
1 manat d'herbes , pastanaga, api, porro, nap i xirivia
1/4 de col (segons la mida)
1 patata mitjana per persona

PER FER LA PILOTA

250 gr. carn picada de vedella
250 gr. carn picada de porc
2 ous
2 cullerades de pa ratllat
50 gr. aprox. de molla de pa sucada amb llet
julivert i un dent d'all picats
sal i pebre

PREPARACIÓ

Amb una bona olla es posa l'aigua, quant comença a bullir i ja tenint rentats tots el ingredients es posen dins, el pollastre, la gallina, tots els ossos la carn de vedella l'orella o la cua de porc i la cansalada i els cigrons si son remullats (si son dels cuits NO) i les herbes. Quan comença a bullir se li treu la espuma que es va fen per deixar el caldo net, es posa la tapadora de l'olla que no tapi del tot perquè no es vesi el caldo. Amb el foc mitja te que bullir unes tres hores.
M entres es va fent el caldo podem anar preparant la pilota de la següent manera: barregem la carn picada de vedella i de porc li posem una mica de sal i pebre una mica de julivert i l'all ven pi cadet els dos ous i la molla de pa sucada amb llet i esmicolada i les dos cullerades de pa ratllat. Tot això ho tenim que barrejar bé. Les pilotes es poden fer de temany gran o bé individuals una
per a cada comensal, una vegada fetes s'enfarinen i es desen per posar-les a l'olla.
Quan el caldo ja a bullit les tres hores es tasta de sal i si li fa falta se li posa tenint conta, es l'hora de posar la col i les patates els cigrons si son bullits la botifarra crua i d'amunt de tot les pilotes enfarinades i la botifarra negra ( la botifarra negra no mes te que bullir uns 5 minuts perquè no es trenqui, es treu i es reserva ). Això te que bullir tot junt uns 25 minuts.
Ja hem acabat de coure ho tot , ara es cola el caldo per fer una bona sopa, que be pot ser de fideus gruixuts o galets, a la sopa se li por posar trusets de col, patata, cigrons i carn o bé es menja la sopa sola i lo demés cada escuu so menja com bol. Amb una safata posem la carn i amb un altra les verdures.

BON PROFIT .............. I DESPRES UNA BONA PASSEJADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada